COD2 Patch Switcher for Macs - Official Release

Post all your banter regarding Call of Duty 2 here.
Post Reply
User avatar
imadedman
Owner
Posts: 1219
Joined: March 2nd, 2008, 7:45 am
Favorite Game: Call of Duty 4
Xfire Name: dickensider
Contact:

COD2 Patch Switcher for Macs - Official Release

Post by imadedman » July 27th, 2008, 9:55 am

Well.. here it is.

Prequel:

First, download and save the 4 attached script files to your Mac.
You can put them in the game installation directory, or wherever you please, just remember where
they are. You might be making short cuts to 2 of them.

Just use ctrl-click to save these files...

http://www.fansoffox.com/cod2/mac/BeforePatch
http://www.fansoffox.com/cod2/mac/AfterPatch
http://www.fansoffox.com/cod2/mac/Switch%20to%20COD2%20v1.0
http://www.fansoffox.com/cod2/mac/Switch%20to%20COD2%20v1.3


Now get the official release of the 1.3 patch..

DO NOT INSTALL THIS PATCH YET

http://downloads.gamezone.com/demos/d15982.htm

DO NOT INSTALL THIS PATCH YET

Preparing:

Now that ALL 5 files have been downloaded, find the file called BeforePatch.
Click and run it. Good. Now delete it. NEVER, EVER, EVER RE-RUN THIS FILE.

Actually doing the patch:

Now run the OFFICIAL 1.3 patch installation package. Yippee sit and wait. Let it do it's thing.

Clean Up:

Find the file AfterPatch. Click and run it. Good. Now delete it. NEVER, EVER, EVER RE-RUN THIS FILE.

Entering the fabulous world of PunkBuster:

You will first need to update the PB client files. The instructions and files are located
at http://www.evenbalance.com/index.php?page=dl-cod2.php
Any problems with them(the updates) need to be addressed with EvenBalance.
We will try to help you here, but hey, it's their puppy.

Actually using the switcher:

These remaining 2 files "Switch to COD2 v1.0" and "Switch to COD2 v1.3" can be run from anywhere you choose.
Place them on the desktop or in the actual Call of Duty installation folder.
Whatever makes it easiest for you.

The 2 scripts are labeled to be self explanatory. Click and run the appropriate one.
The one you need to run depends on the version of the game you wish to play.
Accidentally re-running the v1.0 file when already in v1.0 mode will have no affect
on the game, the same applies to v1.3.

Start and play the game normally.

Known Issues with 1.0 and 1.3...

IF you are playing v1.0 and then want to go to v1.3, there is about a 15 to 30 minute
delay in which Activision's key servers let your key code be released. You will experience
a "Key Code in Use" error. Relax. This is pathetically normal. Just wait the time, and all is well...

There is NO issue in going from v1.3 immediately into v1.0...(after running the switch).

Summary:

Yes, I know these are scripts, I was not gonna tackle the problems with Apple's
implementation of the BSD Xwindows library. nope, uh uh...


What happens next?

Question 1: I re-ran that BeforePatch file after I ran the official patch, because I didn't delete it.
Answer: Start from scratch. Re-install the game completely, and follow the instructions. Make sure you save your customizations mp_config. You figure this out, it is outside the scope of this document.

Question 2: I ran the patch before or without running the BeforePatch file.
Answer: You are stuck in v1.3 mode. Start from scratch. Re-install the game completely, and follow the instructions. Make sure you save your customizations mp_config. You figure this out, it is outside the scope of this document.

Question 3: I have the German or French Language Packs installed...
Answer: Let me know and I will give you the customized installer.

Question 4: The file names "Switch to COD2 v1.0" and "Switch to COD2 v1.3" are too long and make my head hurt.
Answer: Rename them to what ever you wish, it will not affect the code.

Epilogue:
Animals were used for testing purposes. They went well with the potatoes and gravy.
Contrived with 100% recycled electrons. First person to laugh at this hacked code, will pay the price.
Do not mix with oil-based paints. Do not reheat in a microwave.
Read and Posted by A2Gaming Plugin for ANDROID v0.9b by atomicfrog.com

Image

Image

Image
"Treat everyday like a DOG....If you cannot eat it, or screw it...Piss on it, and walk away..."
-imadedman, Dave & Buster's Philadelphia, 2002, many Yuenglings and Tequila...

Bow your heads and pray...
-- In the beginning was the WORD, and the WORD was UNSIGNED, and the main(){} was without form and void..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Microsoft's biggest and most dangerous contribution to the software industry may be the degree to which it has lowered user expectations."

VOTE for Saitek48 for Takes-No-Shit-From-Anyone-For-Any-Reason-Admin

User avatar
Sneaky Sniper
Forum Member
Posts: 6716
Joined: March 25th, 2008, 5:54 pm
Favorite Game: Call of Duty 2
Xfire Name: sneakysniper100
Location: <Insert Address>

Re: COD2 Patch Switcher for Macs - Official Release

Post by Sneaky Sniper » July 28th, 2008, 8:54 am

You rock dedman.
Image
Image
Spoiler:
Sundown wrote:Sai donated his money for this and Sneaky is donating his good time. And you guys are bitching about it.
Cansei De Ser Sexy wrote: cause i belive in the Integrity of the admins who say he dont hack .
layer .AU sneaky .
i belive in his words
cause they show to us they are good people
Shotty wrote:on the other side of the coin, I just wanted to let you know I look to see if you and Sneaky are in the games on CoD4 everytime I join the server. I know that the games will be fun if you two are around......just my 2cents worth
"Step your game up guys... Show me guys that I didn't make a mistake. Show me that your worth counting on. Show me that you can do, what we do." - Melfice_Elstang

User avatar
brittany spears
Forum Member
Posts: 94
Joined: April 11th, 2008, 6:43 pm
Favorite Game: Call of Duty 2

Re: COD2 Patch Switcher for Macs - Official Release

Post by brittany spears » August 8th, 2008, 3:41 am

uhg,, so first off version 1.3 is the best thing since sliced fucking bread... new maps people!!!!! new voice commands.....!!!.... new explosions....!!!!.... now my problem

I followed all the instructions.... and now i am stuck in version 1.3 mode..... I really dont want to reboot the game again,,,,,, and it doesnt look i'll be over at the 1.0 version anytime soon

burn!!!!!

Wild Bill
Forum Member
Posts: 22
Joined: November 16th, 2008, 9:04 pm
Favorite Game: Call of Duty 2

Re: COD2 Patch Switcher for Macs - Official Release

Post by Wild Bill » November 24th, 2009, 10:23 pm

Hey Guys,

I have a stupid question on this patch switcher.

How do I run the script files imadedman created?

TIA.
Image

User avatar
Sneaky Sniper
Forum Member
Posts: 6716
Joined: March 25th, 2008, 5:54 pm
Favorite Game: Call of Duty 2
Xfire Name: sneakysniper100
Location: <Insert Address>

Re: COD2 Patch Switcher for Macs - Official Release

Post by Sneaky Sniper » November 24th, 2009, 10:41 pm

the .bat files? Just click on them. If you were a windows, it would be that easy. Not sure bout mac.
Image
Image
Spoiler:
Sundown wrote:Sai donated his money for this and Sneaky is donating his good time. And you guys are bitching about it.
Cansei De Ser Sexy wrote: cause i belive in the Integrity of the admins who say he dont hack .
layer .AU sneaky .
i belive in his words
cause they show to us they are good people
Shotty wrote:on the other side of the coin, I just wanted to let you know I look to see if you and Sneaky are in the games on CoD4 everytime I join the server. I know that the games will be fun if you two are around......just my 2cents worth
"Step your game up guys... Show me guys that I didn't make a mistake. Show me that your worth counting on. Show me that you can do, what we do." - Melfice_Elstang

User avatar
imadedman
Owner
Posts: 1219
Joined: March 2nd, 2008, 7:45 am
Favorite Game: Call of Duty 4
Xfire Name: dickensider
Contact:

Re: COD2 Patch Switcher for Macs - Official Release

Post by imadedman » November 25th, 2009, 4:12 am

installation instructions contain...
You can put them in the game installation directory, or wherever you please, just remember where
they are. You might be making short cuts to 2 of them.
use the file browser, finder, or what ever you have called it, and then using the mouse,
click on them.


anything else is outside the scope of this document.
Read and Posted by A2Gaming Plugin for ANDROID v0.9b by atomicfrog.com

Image

Image

Image
"Treat everyday like a DOG....If you cannot eat it, or screw it...Piss on it, and walk away..."
-imadedman, Dave & Buster's Philadelphia, 2002, many Yuenglings and Tequila...

Bow your heads and pray...
-- In the beginning was the WORD, and the WORD was UNSIGNED, and the main(){} was without form and void..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Microsoft's biggest and most dangerous contribution to the software industry may be the degree to which it has lowered user expectations."

VOTE for Saitek48 for Takes-No-Shit-From-Anyone-For-Any-Reason-Admin

Wild Bill
Forum Member
Posts: 22
Joined: November 16th, 2008, 9:04 pm
Favorite Game: Call of Duty 2

Re: COD2 Patch Switcher for Macs - Official Release

Post by Wild Bill » November 28th, 2009, 11:48 am

imadedman wrote: anything else is outside the scope of this document.
So does this translate into "I'm not sure how to do that on a Mac" or "I don't want to help you Wild Bill"?

Don't get me wrong, I do appreciate you doing all the legwork on the switcher.
Image

JACKARSE
Forum Member
Posts: 29
Joined: March 25th, 2008, 7:01 pm
Favorite Game: Call of Duty 2

Re: COD2 Patch Switcher for Macs - Official Release

Post by JACKARSE » May 11th, 2010, 5:27 pm

Wild Bill wrote:Hey Guys,

I have a stupid question on this patch switcher.

How do I run the script files imadedman created?

TIA.

I guess you just drag them to the terminal.app
in applications/utilities.

User avatar
A2G Zrr97
Forum Member
Posts: 206
Joined: July 28th, 2009, 3:54 pm
Favorite Game: Call of Duty 2
Xfire Name: Zrr97
Location: Arizona

Re: COD2 Patch Switcher for Macs - Official Release

Post by A2G Zrr97 » July 9th, 2010, 3:13 pm

yeah im having trouble to, i cant run those scripts ;(
"May God have mercy on my enemies because I wont." [A2g]Zrr97

Post Reply